Politieberichten district Tilburg
ingevoerd op 22-7-2010
Kermis verloopt goed
De politie is tevreden over het verloop van de Tilburgse kermis voor wat betreft de politie werkzaamheden. Naast de inspanningen van het gemeentelijk toezicht, ondernemers en particuliere beveiliging is de politie aanwezig om het evenement in goede banen te leiden.
De woensdagavond 21 juli en daarop volgende nacht van 22 juli zijn in goede orde verlopen. De politie arresteerde slechts éé’n persoon. Dat was vanwege baldadig gedrag. Het ging om een 24-jarige man uit Tilburg die moeilijk deed toen hij om 03.10 uur door agenten werd aangesproken op zijn gedrag. Hij maakte illegaal gebruik van de al gesloten glijbaan aan de Heuvelstraat en wilde zich niet kon legitimeren. Hij moest mee naar het politiebureau, waar hij proces-verbaal kreeg voor baldadigheid.
Verder gingen er diezelfde nacht vier andere personen op de bon vanwege baldadig gedrag. Drie wildplassers kregen ieder een bekeuring van € 90,-
Een 24-jarige Tilburger werd opgepakt en aan Justitie overgedragen omdat hij nog een gevangenisstraf van 105 dagen moest uitzitten, wegens drie openstaande vonnissen.
Een andere 24-jarige Tilburger deed aangifte van mishandeling. Hij werd tussen 03.00 en 03.15 uur door meerder personen geslagen in een café op de Heuvel. Hij had verwondingen op zijn hoofd en arm en been. Zijn linkerschouder was uit de kom en in zijn linkeronderarm. Op basis van de aangifte wordt de zaak nadere onderzocht.
Scooterrijder aangereden
Een 18-jarige bestuurder van een snorscooter is woensdagmiddag 21 juli gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stappegoorweg. De man uit Goirle reed over het fietspad richting Tilburg. Uit de Oeralweg kwam onverwacht een automobiliste. Het ging om een 37-jarige vrouw uit Tilburg die een personenauto bestuurde. De vrouw verliet een uitritconstructie en kwam met de voorkant van haar voertuig op het fietspad waar op de moment de 18-jarige jongeman uit Goirle reed. Hij kon niet meer uitwijken en reed met de voorzijde van zijn snorscooter tegen de linkervoorzijde van de personenauto aan. Hij kwam ten val en liep letsel op. Een gebroken rechter teen en een grote vleeswond aan zijn knie (11 hechtingen) waren het gevolg. Hij ging voor medische behandeling met de ambulance mee naar het ziekenhuid. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de veroorzaakster van dit ongeval.
Politie waarschuwt voor babbeltruc bij de voordeur
De politie waarschuwt voor lieden die via een babbeltruc diefstal plegen. Het gaat daarbij om dieven die via een smoesje weten binnen te komen. In de nacht van woensdag 21 juli op donderdag 22 juli gebeurde dat in Tilburg.
Rond 01.00 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Mascagnistraat. De onbekende bezoeker vertelde dat hij diesel in zijn auto had getankt in plaats van benzine. Hij vroeg om geld en drinken. Hij kreeg geen geld maar wel een glas drinken. Na afloop zette hij het glas zelf terug in de keuken. Hij nam toen en passant ook de portefeuille van de bewoner mee
Een uur later vond een soort gelijk incident plaats aan de Perosistraat. Hierbij vroeg een onbekende bij de voordeur om paracetamols en water voor zijn zieke kinderen, die zogenaamd in zijn auto zaten te wachten. Het lukte de dader niet om hier iets buit te maken.
De politie is zeer verbaasd over het feit dat anno 2010 mensen midden in de nacht de voordeur nog opendoen voor een onbekende en die persoon zelfs binnenlaten.
De politie geeft daarom een aantal preventietips:
• Laat nooit onbekenden binnen! Doe niet zomaar open voor onbekende personen maar kijk goed wie er voor de deur staat.
Laat de deur dicht en kijk (indien mogelijk) door de deurspion of raam. Wanneer u toch de deur open wilt doen, hou dan de ketting of de kierstandhouder erop. Vraag wie de persoon is en wat deze komt doen.
• Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bel eventueel ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie, vóórdat u de persoon binnenlaat.
• Laat een collectant niet ‘onbewaakt’ achter. Doe de deur even dicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer in bijvoorbeeld de meterkast. Een collectant is verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Heeft de persoon deze niet, geef dan geen geld.
• Als onbekenden ‘in nood’ aan de deur komen en vragen of ze het alarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf het alarmnummer.
• Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.